úterý 25. dubna 2023

BŘEZSKÁ KNIHOVNA ON-LINE

Od prosince 2020 je naše knihovna on-line. Přesně řečeno: od prosince 2020 má knihovna svůj vlastní web, FB profil, instagramový profil a on-line katalog. Na webu i na obou sítích najdete otevírací dobu knihovny i telefonní číslo (podobně i e-mailovou adresu) a až na výjimky způsobené nedopatřením také veškeré změny, jako je dovolená apod. Proč je o tom řeč? Protože stěhování a s ním spojené uzavření knihovny se kvapem blíží a kontakt bude třeba. Bohužel zkušenost ověřená dvouapůlletou praxí praví, že informace se sdílejí velmi obtížně, kdežto neověřené dohady se šíří rychleji než chřipka :-)

Knihovna se začne v horizontu několika týdnů stěhovat. Samo stěhování (tedy transport knih, nábytku a dalšího vybavení) bude trvat nějakou chvíli. Pro představu: vyklizení a přestěhování dětského oddělení + skladu (toho malého kumbálu) trvalo čtyři dny - a to se jednalo jen o osm regálů a pouze o 2450 knih. V knihovně ovšem máme celkem něco přes 13 000 knih. Takže jeden stěhovací den to opravdu nespraví...

Při koupi nových regálů bohužel došlo k určitému technickému nedopatření, takže instalace nábytku pravděpodobně nabere zpoždění. Znamená to, že dost možná se knihy nebudou stěhovat ze starých polic v zušce do nových polic v zámku, ale že dojde k prodlevě - což v reálu značí jednu obrovskou hromadu knih, krabic a přepravek. V takovém případě bude knihovna zavřená mnohem delší dobu, než by jinak bylo nutné.

Žádné komentáře:

Okomentovat