středa 15. prosince 2021

Knihovní web slaví 1. narozeniny!

 


Knihovní web slaví své první narozeniny a spolu s ním i knihovní facebookový a instagramový profil.

Jak to celé začalo? Nejprve důkladným pátráním po vhodné a především bezplatné platformě a následným několikatýdenním jednáním s týmem z projektu Webovky, což je skupina studentů a dobrovolníků mj. z Moravské zemské knihovny, kteří na platformě webnode.cz pomáhají knihovnám vytvářet webové stránky s knihovnickou doménou.

A pak už stačilo vytvořit strukturu tohoto webu, vyrovnat se s mnohými omezeními grafických šablon a aktualizovat a aktualizovat a aktualizovat...

Postupem času vykrystalizovalo několik pravidelných rubrik, především čtvrteční knižní novinky, fotozprávy z rekonstrukce zámku a okénko Co čte knihovnice. Rubrika Regionální literatura se sice plní pomalu, zato soustavně, naopak nárazově se objevují staré březské pohlednice a fotografie. Tady je co zlepšovat... Další rubriky zatím hibernují, což je způsobeno především omezenou kapacitou webu. Ale i v tomto případě se rýsuje určité řešení.

V týdnu mezi vánočními svátky čeká web pořádné digitální gruntování, a tak se po Novém roce můžete těšit na některé novinky.

Knihovnice děkuje všem pravidelným návštěvníkům i těm, kteří na web zabloudili jen náhodou a občas se vracejí. A nyní společně vzhůru k druhým narozeninám!

 

Žádné komentáře:

Okomentovat